Έγκλημα & Λαιμαργία

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι όπου η υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά, το θέατρο και η ιστορία συναντούν τις τοπικές κοινωνίες!

Παίζοντας μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε αλλά και να πειθαρχούμε σε κανόνες. Το παιχνίδι αυξάνει τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα, και όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία διαφορετικότητας – ποικιλομορφία αλληλεπιδράσεων, ποικιλομορφία συμπεριφορών, ποικιλομορφία συνδέσεων

Isabel Behncke

Περιγραφή

Το «Έγκλημα και Λαιμαργία» ξεκίνησε το 2019, όταν δύο κοινωνικοπολιτισμικές πρωτοβουλίες υποστηριζόμενες από το fellowship πρόγραμμα START Create Cultural Change, το Urban Game και το The Heritage of Taste, συναντήθηκαν και αποφάσισαν να συνδημιουργήσουν! Συνδυάσαμε τεχνικές παιχνιδοποίησης και θεάτρου με προφορικές μαρτυρίες τοπικών κοινοτήτων και στοιχεία υλικής & άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία. Έτσι δημιουργήσαμε ένα μοναδικό παιχνίδι μυστηρίου για μικρούς και μεγάλους ανθρώπους!

Οι συμμετέχοντες/ουσες προσπαθούν να λύσουν έναν γρίφο χρησιμοποιώντας ως στοιχεία διάφορα παραδοσιακά εδέσματα και αγροδιατροφικά προϊόντα, τα οποία δοκιμάζουν εξερευνώντας εμβληματικά αλλά και λιγότερο γνωστά σημεία της πόλης. Στόχος του παιχνιδιού είναι να συνδέσει τους συμμετέχοντες βιωματικά και αισθητηριακά με μέρη και τοπικές κοινωνίες μέσω της γεύσης, μαθαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο την ιστορία της πόλης και του φαγητού της στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και τις εμπειρίες κοινοτήτων και ανθρώπων που δεν καταγράφηκαν από το ” επίσημη» ιστορία. Το «Έγκλημα και Λαιμαργία» έχει διαφορετικό σενάριο κάθε φορά και μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά και διαδικτυακά. Στοχεύει στη μεταφορά γνώσης και την ευαισθητοποίηση γύρω από γαστρονομικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα, μέσω του παιχνιδιού!

Από το 2019 έως σήμερα, το «Έγκλημα και Λαιμαργία έχει λάβει χώρα δια ζώσης σε Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έχει προωθήσει Θεσσαλικά προϊόντα σε Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, ενισχύοντας τοπικές κοινότητες και καλλιτέχνες.

Ακολουθήστε μας για να μη σας ξεφύγει κανένα γευστικό μας έγκλημα και επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε την πιο μυστήρια και γευστική ιστορία για την πόλη ή την επιχείρηση σας!