Η Τυροφάγος. Ένα σύγχρονο ταξίδι στην παράδοση

Share:

Ξεκινούσε μια υπέροχη εβδομάδα, εκείνη που οδηγούσε στην Κυριακή του μεγάλου Καρναβαλιού! Μια εβδομάδα γεμάτη κέφι, χορό και τραγούδι! Τίποτα δεν μπορούσε να πάει στραβά! Μέχρι που ακούστηκε μια περίεργη συνομιλία από το σπίτι της  γιαγιάς Μαρίκας που έμενε στην απέναντι πολυκατοικία και που μιλάει πάντα τόσο δυνατά που την ακούει όλη η γειτονιά!! Και τότε όλα άλλαξαν, γιατί η γιαγιά Μαρίκα το είπε καθαρά: Η ΤΥΡΟΦΑΓΟΣ ΈΦΤΑΣΕ.

Η είδηση αυτή σκόρπισε πανικό! τι είναι η τυροφάγος; μήπως είναι τέρας; μήπως θα μας φάει όλους; και με τα τυριά τι σχέση έχει; μήπως η πόλη κινδυνεύει;

Δυο ηρωίδες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και αναλαμβάνουν γρήγορα δράση με τη βοήθεια, της λαογραφίας, της παράδοσης και του Μουσείου που απλόχερα μοιράζεται τις ιστορίες του μαζί τους.

Σας προσκαλούμε σε μια καινοτόμα θεατρική προσέγγιση της παράδοσης και του πώς αυτή τοποθετείται στο σύγχρονο κόσμο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το έθιμο της Τυροφάγου αλλά και να προσεγγίσουν τις έννοιες της παράδοσης, της λαογραφίας και της λειτουργίας ενός Μουσείου.

Η δράση είναι μέρος του ευρύτερου project “Μουσείο Συν-αισθήσεων”, το οποίο εμπνεύστηκαν δυο θεατρολόγοι, η Κλαίρη Μπακούρα και η Αγλαΐα Νάκα. Το “Moυσείο Συν-Αισθήσεων” αποτελεί έναν φαντασιακό χώρο ο οποίος είναι αφορμή για διαδραστικες παραστάσεις και δράσεις εμπνευσμένες από ιστορικά γεγονότα, ιδέες, καλλιτεχνικά έργα, συναισθήματα, πρόσωπα και καταστάσεις που είναι συνδεδεμένα με πολιτιστικές πρακτικές και το συλλογικό βίωμα. Το “Μουσείο Συν-Αισθήσεων” φιλοξενεί όλα όσα ξέρουμε από πάντα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα δούμε με μια άλλη ματιά.

Η “Τυροφάγος” θα ταξιδέψει στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας  του Νομού Λάρισας την εβδομάδα που δικαιωματικά της ανήκει: 11-15 Μαρτίου 2024.

Συντελεστές:

Σχεδιασμός- Υλοποίηση: Κλαίρη Μπακούρα, Αγλαια Νάκα
Κείμενο: Αγλαια Νάκα
Σκηνογραφία: Κλαίρη Μπακούρα, Ζωή Σεϊτάνη
Οπτικός σχεδιασμός & βίντεο: Χρήστος Παπαδημητρίου
Εκτέλεση παραγωγής: Εύη Μποτσαροπούλου

Ημερομηνίες παραστάσεων για σχολεία: 11, 12, 13, 14, 15 Μαρτίου 2024.
Ώρες παραστάσεων: 1η  βάρδια/ 9:00-10:00 π.μ  |   2η  βάρδια/ 11:00-12:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ (+φπα)/παιδί
Χωρητικότητα θεάτρου: 150 άτομα
Τόπος διεξαγωγής: Circus Entertainment Hub, Ερυθρού Σταυρού 4.
Πληροφορίες & Κρατήσεις: 6944889886 – Εύη Μποτσαροπούλου

Προηγούμενο άρθρο
Δε μ’αρέσουν τα ρούχα σου Άγιε Βασίλη
Επόμενο άρθρο
Open Call

More Stories