Τι κάνουμε

Τα QUALIA επιμελούμαστε θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, καθώς και ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες. Στόχος μας είναι η συνολική κατανόηση και αναπαράσταση των ανθρώπινων εμπειριών κοινωνικά, ιστορικά και πολιτιστικά, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και η προώθηση της συμμετοχικότητας.

Ο μαγικός μας
κόσμος

Δημιουργήσαμε την QUALIA ως ένα φορέα μέσω του οποίου πρακτικά μπορούμε να διεκδικήσουμε και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων μας για δίκαιη πρόσβαση στον πολιτισμό, σε εκπαιδευτικά ερεθίσματα και σε διαδικασίες συν – δημιουργίας. Στόχος μας είναι κάθε μας αποτέλεσμα – εικαστικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό – να είναι πραγματικά χρήσιμο και προσβάσιμο.

Οι ανθρώπινες κοινότητες βασίζονται σε μια ποικιλία ταλέντων και όχι σε μια μονοδιάστατη έννοια ικανότητας. Στην καρδιά της πρόκλησης βρίσκεται συνεχώς το να ανασυνθέτουμε τις αντιλήψεις μας για τις έννοιες της ικανότητας και της ευφυΐας.

Κεν Ρόμπινσον

Η ομάδα μας απαρτίζεται από άτομα με σπουδές & ενδιαφέρον στην ιστορία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την ψυχολογία, τις κοινωνικές επιστήμες, τον ψηφιακό πολιτισμό, το design και πολλά άλλα, δημιουργώντας ένα πολύπλευρο μίγμα ιδεών και πρακτικών. Έτσι, κάθε μας πρότζεκτ αποτελεί μια διεπιστημονική ανάγνωση της εμπειρίας υπό το πρίσμα της υλικής και άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς, της κοινωνικοπολιτισμικής ιστορίας και της επιτέλεσης.

Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην έρευνα και το σχεδιασμό όλων μας των δράσεων και έχοντας ως βασικές μας μεθόδους τη δημόσια ιστορία, τη θεατρική πράξη και τις νέες τεχνολογίες, στόχος μας είναι να παράγουμε αποτελέσματα άρτια αισθητικά και ερευνητικά. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο δίκαιης πολιτιστικής συμμετοχής και έκφρασης για όλους και όλες και για αυτό και συνεργαζόμαστε με τοπικές κοινότητες, σχολεία, πανεπιστήμια και κοινωνικοπολιτιστκούς οργανισμούς, μακριά από κάθε είδος διαχωρισμών και προκαταλήψεων.

Stories, Stories, Stories

Οι ανθρώπινες εμπειρίες και ιστορίες είναι η μεγαλύτερη μας έμπνευση. Τις ακούμε, τις καταγράφουμε, κάνουμε έρευνα για αυτές σε αρχεία, τις διαβάζουμε σε βιβλία και διάφορες πηγές. Όλη μας η δράση κινείται γύρω από τους τρόπους με τους οποίους θα πούμε αυτές τις ιστορίες ξανά, κάποιες φορές αυτούσιες, κάποιες φορές «αλλιώς», προκειμένου να αποτελέσουν εναύσματα για νέες εμπειρίες γνώσης, έμπνευσης, κατανόησης και βελτίωσης.